Salonul a reunit peste 30 de nave de razboi si auxiliare ale marinei militare ruse. Grupul Kalasnikov a venit cu o noutate absoluta, prezentand o solutie proprie, care presupune o grupare unica de nave multifunctionale de desant, echipate cu avioane fara pilot .

Elaborata in colaborare cu specialistii fortelor ruse de securitate, aceasta solutie include noua nava de desant si transport BK-16, ambarcatiunea de asalt BK-10 si noua nava de sustinere BK-9 fara egal in Rusia, dotata cu panouri blindate speciae pentru protectia soldatilor.

Fiecare dintre navele Kalasnikov poate fi reechipat in functie de cerinte si de misiunile de lupta. In plus, ele  pot gazdui drone de spionaj si sisteme moderne de armament, dintre cele mai diferite si complexe, in functie de misiunile stabilite. 

In cadrul expozitiei, Kalasnikov a prezentat, de asemenea, drone de recunoastere ZALA 421-16EM, al caror principal avantaj rezida in faptul ca pastreaza cele mai bune performante tactic si tehnice, in conditiile in care dimensiunile aparatului sunt considerabil reduse.

Respectivul avion fara pilot toate transmite o imagine video in timp real de la 25 de kilometri si sa detecteze rapid o zona tinta pentru un desant.