In ceea ce priveste echipamentul trupelor terestre, pentru ele, industria apararii produce, in prezent, tancurile T-72B3 si care, daca prin aspectul lor exterior seamana mai mult cu modelul T-72, din punct de vedere tactic sunt mai apropiate de T-90.

De asemenea, vor fi livrate la termen noile transportoare blindate BTR-82A.

Tot trupele terestre vor mai primi anul acesta automobilele blindate Taifun, diferite sisteme de artilerie si rachete Iskander-M.

Vor intra, de asemenea, in dotarea trupelor terestre noile versiuni de blindate din categoria Armata, inclusiv tancul principala, masinile de lupta, cele de sustinere a tancurilor. 

La capitolul rachete, vor fi livrate sisteme S-300B4, in doua varianta: una supersonica, in stare sa doboare tinte aeriene aflate la o distanta de 400 kilometri si o rahceta usoara cu raza de actiune de 150 de kilometri.

Pentru trupele de aparare aeriana se lucreaza la un nou lot de rachete S-400.

Flota din Marea Neagra isi va innoi in 2015 parcul avioanelor e lupta, prin inlocuirea treptata a aparatelor Su-24 cu Su-30SM

De asemenea, va continua furnizarea de avioane MiG-29K.

Aviatia militara isi va completa arsenalul din dotare cu alte bombardiere strategice Tu-160 si Tu-22M3.

Intreprinderile de resort lucreaza la finalizarea comenzilor pentru elicoptere de lupta, in special a aparatelor Ka-52, supranumite Aligator si a noilor elicoptere Mi-28N.