"Suntem aici pentru a-i asigura pe aliaţii noştri, pentru a arăta angajamentul nostru faţă de NATO', a explicat Michael Weisman, purtător de cuvânt al brigăzii 173 aeropurtate americane la baza aeriană poloneză din Swidwin (în nord-vestul ţării), unde soldaţii au ajuns la bordul a două avioane de transport Hercules americane.

In cadrul unei scurte ceremonii de intampinare, ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, a salutat sosirea militarilor americani. "Apararea tarii noastre constituie munca noastra de zi cu zi, dar într-o lume in schimbare, o lume plină de pericole avem nevoie de aliaţi siguri, precum SUA şi NATO", a adaugat oficialul polonez.

Alţi 450 de soldaţi americani sunt aşteptaţi în zilele următoare în Estonia, Letonia şi Lituania pentru exerciţii care vor avea loc în lunile următoare. "Sunt încântată că aliaţii au reacţionat foarte repede, că ei au înţeles că ameninţările sunt reale', a comentat preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite. "Salut desfăşurarea forţelor americane la sol în Letonia, Estonia, Lituania şi Polonia ca un semn important de solidaritate al NATO", a declarat, la randul sau, ministrul leton de externe, Edgars Rinkevics.