Sistemul Vitiaz este in totalitate automatizat – personalul asigura desfasurarea proiectilelor si controleaza desfasurarea actiunilor de lupta. Sunt folosite rachete 9M96E, create pe baza rachetelor „mici” ale sistemului S-300, ceea ce permite ca pe o platforma 50P6E sa fie instalate 12 rachete, scrie cotidianul rus Vedomosti

Pana la sfarsitul acestui an, Vitiaz va intra in procesul de teste. Chiar daca poate functiona in mod autonom, in Rusia el va fi parte componenta a sistemului ierarhic de aparare aeriana, alcatuit din sistemul cu raza mica de actiune Pantzyri si rachetele cu raza lunga S-400 si S-500. Vitiaz va inlocui, partial, versiunea invechita S-300PS.  

Elicopterul Ka-62 a fost construit dupa o schema cu un singur rotor si tinand cont de cerintele internationale de securitate a zborurilor. Paletele si carcasa aparatului au fost fabricate in proportie de peste 50% din materiale compozite polimerice.

Elicopterul poate transporta 12-14 pasageri sau o incarcatura de 2,5 tone. Masina este dotata cu sisteme de protectie si poate fi folosita inclusiv in domeniul petrolier sau pentru operatiuni de salvare.