Guvernul Statelor Unite a anunat saptamana trecuta ca va cumpara zeci de mii de dispozitive mobile in 2014. Dar abia acum au fost anuntati si furnizorii. Din numarul total de smartphone-uri si tablete ce urmeaza sa fie cumparate de catre Departamentul de Aparare al SUA, 1.800 de dispozitive vor fi de la Apple, Samsung si Motorola, in lista fiind trecute aparate precum iPad 3, iPad 4, iPhone 4S, iPhone 5, Samsung Galaxy 3S si Motorola RAZR. Restul vor fi dispozitive produse de BlackBerry. Astfel, numarul de telefoane inteligente ce vor fi achizitionate de la producatorul canadian va atinge 80.000 de exemplare.

Stirea a provocat imediat cresterea actiunilor BlackBerry pe bursa americana, de la 9.93 dolari la 10.57 dolari/actiune. La sfarsitul anului 2013 valoarea unei actiuni a furnizorului canadian a fost de 7,35 dolari.

In ultimul trimestru al anului trecut, cele mai multe smartphone-uri vandute de catre canadieni rulau sistemul de operare BlackBerry 7, fapt care indica popularitatea scazuta a celei mai recente versiuni, BlackBerry OS 10. In ciuda tuturor dificultatilor, noul CEO, John Chen este optimist cu privire la viitorul companiei.

In 2014 el intentioneaza sa-si concentreze eforturile asupra dezvoltarii serviciului de mesagerie instant BBM. In discutiile cu reporterii, Chen indica adesea contractele pe care BalckBerry le semneaza cu guvernele diferitelor state si care, in opinia sa, demonstreaza fiabilitatea mare dar mai ales securitatea oferita de smartphone-urile companiei.