"Din cauza tirurilor care veneau din toate partile, s-a decis, in noaptea de miercuri spre joi, abandonarea noului terminal", a spus Vadislav Selezniov, precizand, la o conferinta de presa, ca "luptele vor continua in jurul aeroportului".

Potrivit spuselor sale, in ultimele 24 de ore 10 soldati au fost ucisi. Aeroportul din Donetsk a fost teatrul unor confruntari intre armata ucraineana si fortele separatiste inca din luna mai a anului trecut.

Insurgentii prorusi, care ocupa o parte a cladirii, au lansat o ofensiva la 15 ianuaie, in incercarea de a cuceri ultimele pozitii ale armatei ucrainene, aparate de cei pe care ucrainenii i-au supranumit "cyborgi". Duminica, autoritatile de la Kiev au anuntat ca au respins atacul.

"Aeroportul a fost si ramane o linie de front. Am esuat in tentativa noastra de a pastra controlul asupra ruinelor noului terminal. Iar garzile de la parter, cyborgi... Sunt facuti din metal si sange. Marti, ei si-au depasit limitele", a scris consilierul presedintelui Petro Porosenko, Iuri Biriukov, pe pagina sa de Facebook.