Potrivit publicatiei Sevognia, soldatii au sapat transee pentru soldati si tancuri, au organizat traversarea raurilor pentru tehnica de lupta. A fost, de asemenea, intarit sistemul de monitorizare a spatiului aerian al tarii.

Pentru soldati au fost amenajate corturi, un spital si o bucatarie de campanie. Localnicii ii ajuta pe militari cu produse alimentare, medicamente, obiecte pentru igiena personala, haine groase, perne si saci de dormit, relateaza publicatia mentionata.

In ajun, ministrul ucrainean al apararii, Mihail Koval, a declarat in direct la un post de televiziune, ca fortele armate ale tarii sunt gata sa intre in actiune. „Exista toate motivele pentru recurgere la forta militara”, a spus el.

Anterior, vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, liderul social-democratilor, a afirmat ca „tancurile rusesti sunt pregatite sa treaca frontierele europene”. In opinia lui, situatia creata in relatiile dintre Rusia si Ucraina demonstreaza ca pacea pe continent nu este ceva de la sine inteles.