1. Un briceag al firmei Camillus a intrat in bagajul pentru situatii urgente al astronaului american Alain Shepard in timpul primei misiuni pilotate a Statelor Unite, Mercury-Redstone 3, desfasurata in 5 mai 1961, la trei saptamani dupa zborul lui Iuri Gagarin

2. Cutit lucrat manual (modelul Nr 17 "Astro", de la firma Randall Made Knivers). El a intrat in echipamentul astronautilor americani din cadrul programului Mercury. Avand o lama de 13 centimetri lungime, cutitul era suficient de rezistent, pentru a taia invelisul capsulei de aterizare. In maner puteau fi ascunse materiale importante, daca echipajul ar fi aterizat pe teritoriul sovietic.

3. Pentru programele Gemini si Apollo, NASA a comandat firmei W.R. Case & Sons Cutlery Co., alt cutit, mult mai usor si cu o lama lunga de 43 de centimetri si cu zimbi. S-a pornit de la ideea ca aparatele acestei misiuni aterizeaza in ocean, in zona Ecuatorului, de aceea astronautii aveau nevoie de un set de supravietuire in jungla.

4. Este crosa de golf cu care Alain Shepard a lovit pietrele pe suprafata Lunii (misiunea Apollo 14, februarie 1971). In caz de nevoie, ar fi putut fi folosita ca o arma alba.

5. Briceagul marca elvetiana Victorinox a participat la misiunile NASA din anii 1970. Acum, el figureaza in instrumentarul Statiei orbitale internationale.

6. TP-82 - este un pistol de vanatoare pe care l-au primit cosmonautii sovietici si rusi pentru a se apara de animale periculoase si indivizi dubiosi, pentru procurarea hranei la vanatoare si pentru a lansa semnale luminoase. Din 1982 pana in 2006, arma a participat la toate zborurile cosmice, ajungand chiar si pe ISS.

7. Pistol cu laser pentru cosmonautii sovietici. Arma, care nu avea efect mortal, a fost elaborat in 1984 si era destinat scoaterii din functiune a elementelor sensibile ale sistemelor optice ale inamicului fie in spatiu deschis, fie in interiorul unui aparat spatial.

8. In 1997, comandantul echipajului statiei orbitale Mir, Valeri Korzun a fost surprins cu un cutit pentru peste in mana. L-a folosit pentru a taia niste crenvusti.

9. La sfarsitul anilor 1990, NASA a comandat cunoscutei firme Emerson Knives 30 de cutite pliabile. Acum, ele sunt prezente pe ISS.