Arnold a confirmat încă din luna iunie că va juca în următorul film al seriei.

Linda Hamilton şi Michael Biehn, care au jucat în primul film al seriei, vor apărea şi în cel de-al 5-lea film, proiect care începe în luna ianuarie, conform publicaţiei The Mirror. Linda Hamilton a interpretat rolul mamei lui John Connor, iar Biehn a interpretat rolul unui luptător din rezistenţă care se întoarce în timp pentru a o proteja de unitatea Terminator trimisă să o elimine. Hamilton şi-a reluat rolul şi în hitul cinematografic "Terminator 2: Judgment Day".

Au existat de asemenea speculaţii că James Cameron se va aşeza din nou în fotoliul regizorului, dar aceste speculaţii au fost înlocuite rapid de zvonul conform căruia regizorul va fi Alan Taylor - care regizează în prezent "Thor: The Dark World" şi care a realizat şi câteva episoade din seria "Game of Thrones".

Intriga noului film al seriei nu a fost dezvăluită dar conform speculaţiilor, acţiunea din "Terminator 5" se va petrece înainte de cea din "Terminator 1". Dwayne "The Rock" Johnson va interpreta rolul unei unităţi Terminator ce a fost trimisă înapoi în timp pentru a-i ucide pe părinţii lui Sarah Connor în anii '50. Arnold va interpreta rolul unui om care îi apără pe cei doi, iar acţiunile sale le influenţează pe maşinile care stăpânesc Pământul în viitor să-i reproducă imaginea pentru unitatea Terminator trimisă să o elimine pe Sarah Connor în primul film al seriei.