Veniturile realizate din petrol au asigurat orasului o dezvoltare fulminanta in secolului al XX-lea.

Activitatile de afaceri sunt concentrate in cele cateva cartiere din nordul orasului, situate de-a lungul unei splendide faleze lunga de opt kilometri.

Aici se gasesc, practic, cele mai importante plaje din Abu Dhabi, numeroase magazine, restaurante, cafenele, parcuri, fantani arteziene si locuri de joaca pentru copii.

Simbolul acestei zone este hotelul Emirates Palace: o minunata cladire cu 114 cupole, luminate noapte in diferite culori si cu un urias teritoriu de verdeata.

Hotelul numara 394 de camere, cea mai mare avand suprafata de 680 de metri patrati. La constructia imobilului au fost folosite 13 tipuri de marmura adusa din Italia, China si India. Hotelul se mandreste, de asemenea, cu 102 lustre Swarovski.

In ceea ce priveste blocurile turn, cel mai renumit este complexul Etihad care numara cinci zgarie-nori, cu inaltimi cuprinse intre 217 si 305 metri.

Ferrari World si traseul pentru cursele de Formula 1 constituie alte puncte de atractie si de afaceri din Abu Dhabi.

Una dintre cele mai mari moschee din lume, Bin Zayed, se afla tot in Abu Dhabi. Se spune ca ar fi costat 550 milioane de dolari, la constructia ei participand 3.000 de muncitori!

A fost inaugurata în 2007, numara 82 de cupole ornate cu marmura alba, iar curtea interioara este decorate cu marmura colorata. Moscheea are o suprafata totala de 5.527 de metri patrati.

Prin intermediul agentiei AIrpano, va invitam sa admirati Abu Dhabi, de jos si de sus!