Asistenta medicală Jacintha Saldanha de la spitalul King Edward VII, care a căzut victimă farsei puse la cale de doi realizatori de radio din Australia, a încetat din viaţă, conform unui comunicat al spitalului la care muncea, transmite Associated Press.


Jacintha Saldanha a fost păcălită de doi realizatori de radio australieni care au sunat la spital prezentându-se drept regina Elisabeta a II-a şi prinţul Charles, pentru a se interesa de starea lui Kate Middleton, internată din cauza unor stări de rău provocate de sarcină. Saldanha nu a fost singura victimă a acestei farse, ea făcând ulterior transferul telefonic asistentei care se ocupa direct de ducesa de Cambridge.

Conform reprezentanţilor spitalului, Saldanha a fost găsită moartă vineri dimineaţa, iar poliţia susţine că deocamdată moartea sa este inexplicabilă.In urma farsei telefonice, spitalul King Edward VII a anunţat că-şi va revizui protocoalele interne legate de telefonie.

Postul australian de radio 2DayFM a difuzat înregistrarea acestei farse pe site-ul său, dar apoi a revenit cu un comunicat prin care îşi cerea scuze. Realizatorii de emisiuni Mel Greig şi Michael Christian, autorii farsei, şi-au cerut de asemenea scuze pentru eventualele probleme pe care le-ar fi ridicat această glumă.

"Am fost foarte surprinşi că ni s-a făcut legătura telefonică. Am crezut că ni se va închide telefonul în nas de îndată ce vor auzi accentele noastre ridicule. Ne pare rău pentru problemele pe care am fi putut să le producem fără intenţia noastră, şi ne bucurăm să aflăm că ducesa de Cambridge se simte bine", conform comunicatului dat publicităţii de cei doi realizatori de radio. Reprezentanţii Palatului St. James au anunţat la rândul lor că ducesa nu are încă 12 săptămâni de sarcină, mentioneaza Agerpres pe pagina electronica.