Compania de stat Romgaz Medias va participa alaturi de Petrom si americanii de laExxonMobil la campaniile de explorari si exploatari din Marea Neagra, conform premierului Victor Ponta. Aceasta asociere este valabila pentru viitoarele oportunitati, nu pentru cele in care Petrom si ExxonMobil sunt angrenate. "Oamenii in care au am avut incredere, si nu imi pare rau, au negociat cu OMV (proprietarul Petrom, n.r.) si de la Exxon intrarea Romgaz in asociere in ceea priveste exploatarile noilor zacaminte din Marea Neagra doua luni, in fiecare zi cei de la OMV si Exxon spunand <>. Sigur, intotdeauna important in acest tip de negociere este sa nu rupi coarda. Pana la urma am obtinut o participare corecta pentru Romgaz, care ramane cu capitl majoritar al statului roman", a afirmat Ponta. 

Romgaz va fi la a doua experienta de acest fel dupa ce a intrat cu 10% in asocierea Lukoil si Vanco International la doua dintre proiectele de explorare si productie in Marea Neagra. 

Compania de stat se afla in concurenta directa cu Petrom pe piata de productie de gaze naturale, avand cu aceasta 96% din cota.