Asteroidul MC4 are un diametru de aproximativ 250 de metri si ar urma sa treaca pe langa Terra la o distanta de 2,92 milioane de kilometri. In orice caz, asa a calculat astrofizicianul Vladilen Sanakoev, de la Universitatea Ural.

"Este un asteroid destul de mare si reprezinta un potential pericol. In cazul unei coliziuni cu Terra, el ar fi capabil sa distruga toate formele de viata de la suprafata planetei noastre. Bolidul a fost descoperit recent", a explicat cercetatorul rus, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Dar, s-a grabit sa sublinieze specialistul, "pentru moment, asteroidul nu constituie o amenintare pentru Pamant". Potrivit datelor oficiale, peste 1.700 de asteroizi sunt considerati ca reprezentant un potential pericol, pentru ca traiectoria lor o intersecteaza pe cea a Terrei la mai putin de 10 milioane de kilometri.

"Daca un asteroid de 150 de metri cade pe Terra, impactul ar fi egal, din punctul de vedere al energiei degajate, cu explozia a 10.000 de bombe lansate la Hiroshima", sune Patric Michel, astrofizician la Observatorul de pe Coasta de Azur.