Este o concluzie la care oamenii de stiinta au ajuns analizand datele statistice privind descoperirea de catre mai mutle observatorii a obiectelor care au trecut pe langa Terra, fiind vorba, in special, de centrele de la Green Bank, statul Virginia, Goldstone, din desertul Mojave, statul California si Arecibo, in Puerto Rico.

Potrivit cercetatorilor, se impune o crestere a gradului de sensibilitate a aparatelor folosite pentru supravegherea spatiului circumterestru, operatiune care ar trebui extinsa si asupra satelitilor artificiali aflati pe orbita Pamantului. Pentru ca, explica expertii, chiar daca un telescop terestru va identifica un asteroid potential periculos, s-ar putea sa nu mai fie timp suficient pentru o reactie adecvata.

In 2015, observatorul Arecibo si radiotelescopul Goldstone au descoperit, impreuna, 276 de obiecte spatiale in jurul planetei albastre. Majoritatea dintre acestea sunt depistate la mai putin de 15 zile de inchiderea "ferestrei" de observare de pe Pamant. Jumatate dintre acesti bolizi au un diametru de aproximativ 30 de metri.