Gigantica gaura se afla chiar in centrul Soarelui, dupa ce o parte din materie a disparut pur si simplu. Fenomenul i-a nelistiti pe oamenii de stiinta, care acum incearca sa analizeze "tunelul" creat.

Conform uneia dintre versiuni, poate fi vorba despre materie intunecata, un tip necunoscut de materie despre care se crede ca ar contine o mare parte din masa totala a Universului. Materia intunecata nu emite si nici nu absoarbe lumina sau radiatiile electromagnetice sau de alta natura si, prin urmare, nu poate fi observata direct cu telescoapele.

Sau poate ca respectiva gaura a fost "plina de compusi carbon-azot", care si-au schimbat comportamentul pe fondul unei presiuni sporite. Mai exista si o a treia varianta, ce presupune ca toate datele despre Soare nu se inscriu, de fapt, in realitate.

Astfel, Sunny Vagdnozzi, de la Universitatea din Stockholm, recunoaste ca fenomenul s-a dovedit o problema destul de fierbinte, care nu poate fi tratata cu superficialitate. Terra are nevoie de Soare, care ii ofera caldura si lumina necesare mentinerii vietii.