Inca din 2009, legendarul astronaut american Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe suprafata Lunii, a vorbit despre necesitatea de a vizita acest satelit al planetei Marte.

"Este acolo o chestie ciudata, un fel de monolit. O structura teribil de neobisnuita pentru o obiect  cosmic atat de mic", a explicat Aldrin. Cand a fost intrebat cine ar fi putut ridica o astfel de structura pe Phobos, Buzz dat un raspuns "filosofic": "Considerati ca l-a pus Universul".

Dupa aceste cuvinte, numeroasa armata a ufologilor s-a napustit in cautarea misteriosului monolit, astfel ca inalta structura dreptunghiulara a fost catalogata drept baza a extraterestrilor.

Scott Waring a mers mai departe, analizand fotografii noi prezentate de Agentia spatiala europeana, ESA, in 6 decembrie 2016. Printre ele s-a numarat si una de pe Phobos.

"Satelitul se vedea in proportie de 25%, restul fiind invaluit in intuneric", a povestit ufologul. "Am adaugat putina lumina pentru a cuprinde restul de 25%. Si iata, am facut o descoperire extraordinara!", a subliniat expertul. "In fata mea a aparut acea structura destul de impunatoare la care facea, probabil, referire Buzz Aldrin", a mentionat  Waring.

"Monolitul s-a dovedit considerabil mai mare decat si-a imagiat oricare dintre colegii mei. Am crezut ca acea structura inalta este cea descoperita in urma cu cinci ani. Dar nu a fost asa. Constructia din noua fotografie este pur si simplu gigantica", a continuat ufologul. "Este dovada ca pe Phobos exista, cu adevarat, o baza amenajata de civlizatii extraterestre, care au folosit satelitul Planetei rosii drept statie orbitala si care, posibil, ii controleaza chiar si astazi orbita si chiar viteza de deplasare", crede cercetatorul.

Constructia descoperita de Waring este, cu adevarat, impresionanta, tinand cont de faptul ca Phobos are o raza de numai 11 kilometri. Iar lungimea ciudatei structuri este cam de 2 kilometri. Buzz a avut dreptate!