Chiao sustine ca exista doua tipuri de extraterestrii: blonzi si bruneti, acestia din urma primind si un termen special - plasmoid. Ei au incercat deja sa distruga Pamantul, dar "blonzii" nu i-au lasat.In opinia astronautului american, meteoritii de la Tunguska si Celiabinsk au fost tentative de a nimici Terra.

Intre timp, expertii spionajului militar al SUA, Defense Intelligence Agency (DIA), au elaborat un raport care cofirma exista altor civilizatii in Univers si efectuarea de experimente pe extraterestrii din 1947 pana in 1980. Autorii documentului afirma ca, in toata aceasta perioada, au fost gasite sapte Obiecte Zburatoare Neidentificate (OZN-uri) si 27 de extraterestrii.

Primul experiment s-a desfasurat sub conducerea omului de stiinta Heather Wade, in 1947, operatiunea secreta primind numele de Majestic 12 si a fost aprobata de presedintele de atunci al Statelor Unite, Franklin Roosevelt. Tot atunci au fost prelevate mostre genetice pentru continuarea experimentelor.

In acest context, un grup de oameni de stiinta americani au anuntat ca in limitele Caii Lactee poate exista cel putin o civilizatie extraterestra cu un grad ridicat de dezvoltare. Luis A. Anchordoqui, Susanna Weber si Jorge F. Soriano au ajuns la aceasta concluzie pe baza unor calcule efectuate dupa Ecuatia lui Drake modificata. 

In aceasta ecuatie ei au introdus, pe de o parte, produsul a sapte multiplicatori, iar pe de alta parte, numarul civilizatiilor extraterestre. Conform rezultatului astfel obtinut, cercetatorii au afirmat ca in limitele Caii Lactee poate exista cel putin o civilizatie inteligente capabila sa intre in legatura cu pamantenii.

Oamenii de stiinta intentioneaza sa verifice corectitudinea calculelor lor cu ajutorul laboratoarelor TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) si JWST (James Webb Space Telescope), care ar urma sa fie date in exploatare in viitorul apropiat.