Inițial, Wolf Theiss a asistat Astronergy în faza extinsă de due diligence a procesului de achiziție, inclusiv in legătură cu remedierea problemelor identificate pe parcursul procedurii şi în modificarile ulterioare aduse raportului. “Investigaţia de due diligence a presupus un efort susţinut de identificare a aspectelor critice, precum şi a celor mai bune soluţii de remediere a problemelor constatate într-un timp relativ scurt şi în contextul unei legislaţii neclare.”, a declarat Oana Caminof, Associate Wolf Theiss.

În plus, Wolf Theiss a oferit consultanţă juridica companiei în negocierile cu vânzătorul şi in structurarea şi implementarea tranzacţiei.

Adelina Iftime-Blagean, Senior Associate Wolf Theiss, a declarat: “Etapa tranzacțională a fost din nou extrem de complexă, cu negocieri intense, sofisticate și de lungă durată cu privire la structura tranzacţiei şi elementele care condiționau finalizarea acesteia, obligațiile specifice asumate de către părți înainte şi după finalizarea tranzacţiei, pragurile de răspundere, structurarea plăților și a garanatiile reciproce ale părţilor. Colaborarea excelentă dintre membrii echipei Wolf Theiss a asigurat finalizarea cu succes a acestei tranzacții, după doar opt luni de la începerea procesului de due diligence."
Echipa Wolf Theiss implicată în tranzacţie a fost formată din avocații Adelina Iftime-Blagean (Senior Associate – Departamentul Corporate M&A), Luminita Gheorghe (Associate – Departamentul Corporate M&A) Oana Caminof (Associate – Departamentul Proiecte) şi Alice Apetrei (Associate – Departamentul Real Estate) sprijiniţi de Ciprian Glodeanu (Partner).

Printre altele, Wolf Theiss continuă să asiste Astroenergy în vederea implementării tranzacţiei realizate şi în viitorul proces de restructurare a companiei Solar Tehnology S.R.L.
Astronergy Solar Netherlands B.V. este parte a Grupului chinezesc Chint, lider în producţia de echipamente electrice industriale şi photovoltaice.
Grupul Chint produce o gamă variată de echipamente electrice de tensiune joasă, echipamente de distribuţie şi transmisie electrică, panouri solare, etc.