Ca răspuns la acuzațiile de încălcare a drepturilor omului, emise de o serie de țări și organizații internaționale, inclusiv ONU, Phenianul a decis acum să iasa cu o critică vehementa la adresa Washingtonului.

In articolul publicat de agenția oficiala de știri a Coreei de Nord - KCNA - Phenianhul vorbeste despre rasismului și inegalitățile din SUA, tara cu cele mai multe violari ale drepturilor omului din lume, sustin comunistii nord-coreeni

KCNA aminteste, în special, despre șomajul din SUA, creșterea numărului de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei, precum și problema discriminării rasiale și cazurile de brutalitate a poliției. Din vina administrației americane anul trecut s-a inregistrat o crestere a preturilor locuintelor de 11,5 la sută, comparativ cu nivelul din 2012. Totodata, Coreea de Nord acuza prezența în Statele Unite a 2,2 milioane de detinuti in penitenciare.

"Potrivit televiziunii ruse, clasa bogata din SUA este acum interesata să investească în închisori private, pentru a obține profituri mari, astfel încât in sistemul penitenciarelor vor fi trimisi si mai multi oameni" - indică agenția oficială de știri a tarii in care, potrivit ONU, în lagăre de muncă sunt detinuti circa 120 mii de prizonieri politici.

Nu a fost uitat nici președintele Barack Obama. Potrivit agentiei de presa oficiale, liderul SUA aproape în fiecare zi se rasfata in lux si arunca sute de milioane de dolari pe călătorii în străinătate, fara sa acorde vreo atenție conditiilor de trai mizerabile a propriului popor".

Raportul ONU dedicat problemei încălcarii drepturilor omului în Coreea de Nord a fost publicat pe data de 17 februarie a acestui an. Documentul elaborat de o comisie specială acuză autoritățile nord-coreene de crime împotriva umanității. În special, in raport se vorbeste despre "distrugerea populației, crime, tortură, pedeapse cu închisoarea, avorturi forțate, violuri și alte forme de violență sexuală, persecuție politică, religioasă, rasială și pe criterii de sex, deportări, răpiri și restrictii alimentare inumane pe perioade lungi de timp."