Intr-un comunicat, institutia financiara precizeaza ca hackerii au sustras informatii precum numele clientilor, numerele lor de telefon, adresele electronice.

"Nu exista dovezi ca atacul ar fi compromis conturile clientilor afectati", scrie institutia intr-un document adresat jandarmului pietelor financiare americane, SEC.

Cu alte cuvinte, hackerii nu au putut ajunge la date personale, precum numarul de cont, paroae, date de nastere si numarul asigurarii sociale.

JP Morgan precizeaza, tototdata, ca nu "au fost constatate operatiuni frauduloase vizand contul vreunui client afectat de acest atac.

Potrivit New York Times, hackerii au reusit sa "patrunda destul de adanc" in sistemul bancii, afectand 90 de servere. In opinia publicatiei, atacatorii puteau crea importante pagube financiare, dar s-au abtinut.

De aceea, anchetatorii cred ca este vorba de un atac lansat de un stat precum Rusia, nu de niste infractori cibernetici banali. Oricum, indiferent cine se afla in spatele operatiunii, ei au obtinut suficiente informatii privind sistemul logistic utilizat de banca pentru a atacuri ulterioare.