In septembrie 2014 el isi invata sustinatorii, "soldati ai califatului", cum sa comita atacuri, printre metodele enumerate  regansindu-se cea aplicata in odiosul atac de joi seara, de la Nisa, constata Le Parisien.

"Daca nu puteti sa detonati o bomba sau sa trageti cu arma de foc, creati o situatie in care sa ramaneti singur cu un infidel francez sau american si atacati-l cu lovituri de cutit, calcati-l cu masina, aruncati-l de pe faleza, strangeti-l de gat, otraviti-l", spunea Abou Mohammed Al-Adnani intr-un mesaj difuzat in septembrie 2014 de Al Furqan, unul dintre principalele canale de comunicatii ale SI,

"Orice infidel trebuie doborat, fie ca este civil sau altceva. Sentinta este aceeasi: toti sunt dusmanii nostri", a adaugat teroristul. Trei militari au fost deja atacati cu cutite la Nisa, in februarie anul trecut. Iar daca actualul atac nu a fost inca revendicat, mai multi adepti ai SI s-au felicitat pe retelele de socializare, noteaza Le Figaro.

Un camion de mare tonaj a intrat in multimea adunata, joi seara la Nisa, pentru a admira focurile de artificiii dedicate Zilei nationale a Frantei. Potrivit relatarilor presei locale, pe o distanta de doi kilometri, masina a ras totul in calea lui. Un bilant provizoriu indica 84 de morti si 18 raniti "in stare critica". "Camionul a mers, pur si simplu, peste oameni", a povestit un martor ocular.