Nu departe de intrarea pe aceasta faleza cunoscuta in intreaga lume drept perla Coastei de Azur, poate fi inca zarit camionul alb al mortii, inconjurat de echipele de criminalisti. In 13 noiembrie 2015, Parisul a fost agresat salbatic de trei echipe de kamikaze venite sa imprastie moarte pe Stade de France, la Batalan si pe terasele mai multor restaurante aflate nu departe de Place de la Republique. Bilantul: 130 de morti si peste 400 de raniti.

Pentru moment, Nisa pare ca a fost tinta unui singur barbat, identificat de parchetul antiterorist ca fiind un francez de origine tunisiana, cu domiciliul in oras. Atacatorul a fost impuscat de fortele de politie.

La volanul unui camion de culoare alba, lung de 15 metri, cantarind 16 tone si inchiriat cu doua zile inainte, criminalul a patruns in multimea de oameni, ucigand cu sange rece si readucand hoasoul intr-o Franta care, in stare de urgenta de la noaptea fatala din Paris, spera sa nu se mai confrunte niciodata cu asemenea tragedii.

Cum a reusit vehiculul sa ajunga pe faleza, in mijlocul a sute de oameni? O intrebare care s-a nascut, practic, singura si care nu are raspuns. Cu cateva ore inainte de oribilul atac, presedintele Francois Hollande declarase, dupa ce asistase la parada militara, ca starea de urgenta urma sa fie curand ridicata. Acum a fost prelungita pentru inca trei luni.

Timp de trei zile, Franta va fi in doliu...