WSJ estimeaza ca ultimele evenimente din Europa vo intari pozitiile candidatului din partea Partidului republican, Donald Trump. Miliardarul este convins ca atentatele din capitala Belgiei justifica pe deplin retorica lui agresiva in privinta refugiatilor.

In plus, Trump propune adoptarea unei legi care sa permita folosirea torturii la interogarea presupusilor teroristi si crede ca, procedand ca atare, principalul suspect de atentatele de la Paris, Salah Abdelsalam "va vorbi mult mai repede".

Colegul lui de partid, Ted Cruz, nu a intarziat sa se pronunte in aceasta chestiune, estimand necesara o extindere a mandatului organelor de ordine in timpul patrularii cartierelor musulmane.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a afirmat, la randul ei, ca SUA si aliatii lor trebuie sa colaboreze mai bine in domeniul coordonarii activitatilor de spionaj si strangere de informatii. In opinia fostei Prime Doamne, nici inchiderea granitelor si aeroporturilor, nici ridicarea unui zid urias la frontiere nu vor vor stavili planurilor teroristilor, care asimileaza cu succes noile tehnologii. "Un zid de beton nu va opri internetul",  a spus Hillary.