Stan Oliver Florin, în vârstă de 38 de ani, a fost externat ultima oară pe 1 aprilie de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. Începând din 2006 el este pacientul unităţii medicale, din cauza unor 'tulburări de schizofrenie paranoidă', a precizat dr Lucian Burlea, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola.

Conform medicului, în cazul în care nu îşi iau medicaţia la timp, astfel de pacienţi suferă de halucinaţii sau deliruri urmate de tentative de suicid ori crime, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.

IIntre timp, ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a declarat că bărbatul care a provocat incidentul de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi se află în ancheta poliţiei şi a SRI, în condiţiile în care a ameninţat că există şi alte bagaje cu explozibil plasate în corpul vechi al universităţii.

"Incidentul s-a petrecut în faţa decanului, prof. Ioan Bogdan, unul dintre cei mai buni profesori de specialitate din România. Incidentul s-a soldat prin detonarea a ceea ce avea individul în bagaj, ameninţând că vrea să stea de vorbă cu Poliţia, că are ceva de rezolvat cu Poliţia", a declarat Costoiu, la sediul Partidului Socialist Democrat (PSD).

El a spus că studenţii l-au imobilizat pe cel în cauză iar acesta este anchetat."SRI şi Poliţia fac verificări. Nu s-a întâmplat nimic, nici personajul în sine nu a fost rănit. (...) A fost o negociere cu individul", a afirmat Mihnea Costoiu.

Întrebat cum a fost posibil ca un astfel de individ să pătrundă cu explozibil în Universitate, ministrul a arătat că în această perioadă sunt foarte multe examene. "Sunt foarte mulţi studenţi care vin şi ies. Individul arăta ca şi un student, în jur de 25 de ani, cu un rucsac", a adăugat el.

Costoiu a mai spus că studenţii au fost evacuaţi iar autorul incidentului se află la interogatoriu. Ministrul a precizat că măsurile sunt dispuse pe plan local iar el a fost înştiinţat şi şi-a dat acordul asupra acestora.