Potrivit canalului de televiziune ABC News, avocatii condusi de Conrad, care este seful sucursalei din Boston a Federal Public Defender Office, au anuntat inca de saptamana trecuta, inainte ca lui Djohar Tsanaev, in varsta de 19 ani, cetatean american de origine cecena, sa-i fie prezentate acuzatiile, ca il vor apara pe acesta. Unul dintre fostii colegi ai lui Conrad a declarat ca pentru proces avocatii studiaza atent biografia lui Djohar, copilaria lui si, cu precadere, relatia acestuia cu fratele sau mai mare, Tamerlan, care l-ar fi atras, se pare, in activitatea terorista.

Avocata Marian Conrad a devenit cunoscuta dupa ce l-a aparat pe britanicul Richard Reed, care, la o luna de la atentatele din 11 septembrie, a incercat sa arunce in aer un avion al companiei aeriene American Airlines, cu ajutorul explozibilului ascuns in pantofi. Membru al uneia dintre celulele Al Qaida, Reed a fost imobilizat la timp de insotitorii de bord, care au prevenit, astfel, o noua tragedie. Pentru gestul sau, Reed a primit trei condamnari pe viata si a fost obligat sa plateasca amenzin in valoare totala de 2 milioane de dolari.

Comentand atentatul de la Boston, soldat cu trei morti si peste 200 de raniti, presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca nefericitul eveniment trebuie sa determine Washington si Moscova sa „lupte impreuna impotriva terorismului”. „Rusia este, la randul ei, victima a terorismului”, a spus Putin, „Dar daca ne unim cu adevarat fortele, nu vom mai permite repetarea unor asemenea lovituri si nu vom mai inregistra pierderi de vieti omenesti”, a subliniat liderul de la Kremlin.

In ultimele zile, FBI si serviciile secrete rusesti, FSB, i-au interogat impreuna, in Daghestan, pe parintii fratilor Tsanaev, Tamerlan (ucis in timpul unui schimb de focuri cu fortele de ordine din Boston la cateva ore dupa atentate) si Djohar.