Oamenii de stiinta au analizat rezultatele unui experiment, la care au participat 30 de cupluri de indragostiti, cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani.

Voluntarii au fost rugati sa rezolve, contracronometru, cateva exercitii simple de matematica. Femeile s-au achitat de misiune de trei ori mai rapid decat barbatii.

In plus, raspunsurile gasite de reprezentantele sexului frumos au fost corecte in 89% dintre cazuri. Procent care, in cazul barbatilor, a fost de numai 15%.

Care este explicatia? Expertii cred ca de vina sunt hormonii, precum dopamina, oxitocina, adrenalina si vasopresina. La femeile indragostite, aceste substantei biochimice care transmit informaţii de la un organ sau ţesut la altul si care stimulează şi coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism, sunt secretate mai activ, sporindu-le capacitatea de gandire.

Psihologii noteaza, la randul lor, ca, indragostindu-se, femeile se straduiesc sa-si dezvolte calitatile, pentru a pastra interesul partenerilor lor. Acest lucru nu este insa valabil si pentru barbati, acestia intrand intr-un fel de stagnare, cu efect negativ asupra nivelului lor intelectual.