In ceea ce priveste meteoritul care a picat in Rusia, de dimensiuni relativ mici, el a fost observatla o inaltime de 62,1 kilometri deasupra Pamantului si a atins suprafata Terrei avand o viteza de 13 kilometri pe secunda. Fireste, nu au existat victime sau pagube, dar fenomenul a atras atentia specialistilor.

Mai interesant este obiectul zburător neidentificat de 2 metri lungime si care orbiteaza de multă vreme în jurul Terrei. El va intra în contact cu atmosfera la 13 noiembrie, dar cercetătorii nu știu originea exactă a bolidului botezat WT1190F.

Fireste, se vehiculeaza mai multe ipoteva, revista Nature enumerand cateva dintre ele, de la OZN, la treapta unei rachete sau un panou abandonat în cursul unei misiuni lunare, poate chiar din perioada misiunilor Apollo.

NIci WT1190F nu constituie un pericol pentru Terra. Bill Gray, dezvoltator independent de softuri de astronomie care a lucrat la supravegherea resturilor din spațiu împreună cu NASA, afirmă că obiectul spațial se va dezintegra în cea mai mare parte la pătrunderea în atmosfera terestră în 13 noiembrie.

Chiar dacă riscul este minim, fenomenul ar putea permite oamenilor de știință să își îmbunătățească cunoștințele asupra interacțiunii obiectelor spațiale cu atmosfera terestră. Numeroase resturi gravitează în jurul Terrei, dar acum ar fi prima oară când unul dintre ele va intra în atmosferă. Unele ar fi putut pătrunde însă "fără ca nimeni să își dea seama", arată Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul pentru astrofizică din cadrul Harvard-Smithsonian.