Potrivit meteorologilor, în zonele menționate se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce vor depăși 15-20 l/mp.

Până la ora 14,00, în jumătatea sudică a județului Dâmbovița și jumătatea nordică a județului Giurgiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, averse de ploaie ce pot cumula 20 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala și sud-estul și centrul județului Giurgiu și, local, în județul Călărași (îndeosebi partea centrală și jumătatea sudică).

Totodată, meteorologii avertizează că în zona zona de deal și munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova (inclusiv Valea Prahovei) se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce pot cumula 15 — 20 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM, relateaza Agerpres in pagina electronica.