Parteneriatul dintre Atos şi Siemens face parte dintr-un acord global în jurul securităţii cibernetice, inclusiv a eforturilor de cercetare şi dezvoltare comune, care vizează tehnologia informaţiei (IT) şi de securitate a tehnologiei operaţionale (OT) pentru orice piaţă. Datorită capacităţilor sale unice în domeniul IT, printre care gestionarea identităţii de acces, analiza de securitate în timp real şi criptografia de ultimă generaţie, Atos, împreună cu Siemens, care pune la dispoziţie un know-how profund şi soluţii pentru tehnologii operaţioanale cibernetice, inclusiv un program de proiectare de securitate, managementul ciclului de viaţă al securităţii, monitorizarea securităţii fabricilor şi reacţie la incidente, formează cel mai bun partener pentru companii care îşi doresc o abordare integrată asupra protecţiei, detectării şi corectării rapide şi eficiente a ameninţărilor virtuale.

Întrucât furnizorii de utilităţi folosesc din ce în ce mai des software-ul pentru a deveni mai eficienţi şi de încredere, s-a format o nevoie corespunzătoare de a stimula apărarea în faţa atacurilor cibernetice.. În industriile de prelucrare şi furnizare a petrolului şi gazelor, digitalizarea formează o convergenţă între IT şi conectivitatea OT ce permite datelor să se deplaseze de la teren, la camera de control, la reţeaua Enterprise, subliniind astfel necesitatea unui set unic de soluţii pentru a aborda integrat relaţia dintre IT şi OT.

Un studiu recent realizat de către Institutul Independent Ponemon arată că aproape 70% dintre managerii de cibernetică din cadrul companiilor americane de petrol şi gaz au afirmat faptul că operaţiunile lor au conţinut cel puţin un compromis anul trecut, ceea ce a generat pierderea de informaţii confidenţiale sau întreruperea operaţiunilor tehnologice. Acest lucru subliniază necesitatea industriei petroliere şi cea a gazului pentru a creşte soluţiile de apărare virtuală.

Alianţa Atos-Siemens a fost fondată în 2011 şi reprezintă una dintre cele mai importante relaţii strategice formate vreodată între o companie globală de inginerie şi un furnizor mondial de soluţii IT.  Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienţi din Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilităţi, Sectorul Public, Retail, Telecomunicaţii şi Transport, scrie agerpres.