Directorul de marketing al Auchan România, Tiberiu Dăneţiu, a anunţat, luni, înr-o conferinţă de presă, că grupul va deschide, marţi, la ora 10.00, primul magazin din Sibiu, după remodelarea fostului hypermarket Real.

Potrivit sursei citate, lucrările de remodelare au durat mai puţin de trei săptămâni şi au constat în modificări tehnice şi comerciale, precum reorganizarea suprafeţei de vânzare, extinderea unor universuri comerciale, îmbunătăţirea confortului clienţilor, decorarea, sistemele informatice, formarea echipelor şi introducerea comerţului Auchan, de tip discount generalizat, cu game largi şi adaptate de produse la preţuri permanent mici şi cu servicii utile pentru clienţi.

Potrivit lui Tiberiu Dăneţiu, remodelarea Auchan Sibiu a costat aproximativ două milioane de euro. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Auchan, magazinul din Sibiu se întinde pe o suprafaţă de vânzare de peste 6.000 de metri pătraţi, oferind clienţilor o gamă de 40.000 de produse.

"Auchan Sibiu a dezvoltat în mod special partea de produse proaspete, fabricaţie proprie: brutărie, patiserie, carmangerie şi a acordat o atenţie deosebită raioanelor de legume şi fructe, dar şi pescăriei, graţie filierelor de aprovizionare româneşti şi internaţionale, integrând şi punctele forte recunoscute ale Real în aceste domenii", au precizat reprezentanţii Auchan România.

Potrivit acestora, în domeniul nealimentar, Auchan Sibiu a extins substanţial raioanele destinate copiilor şi bebeluşilor (jucării, educaţie, îmbrăcăminte), parfumeria şi îngrijirea personală, dar şi cele destinate întreţinerii casei. Magazinul oferă peste 2.500 de produse marca proprie Auchan şi peste 450 de produse alimentare şi nealimentare vândute vrac, numeroase variante de condiţionare mică şi vânzarea la bucată.

Clienţii hypermarket-ului vor avea la dispoziţie cinci sute de locuri de parcare şi 36 de case de marcat. Până în prezent, Auchan a rebranduit două hipermarketuri Real din Capitală, Pallady şi Vitan, unul în Braşov, unul în Oradea şi unul în Constanţa. Două dintre acestea au fost remodelate în formatul Auchan City.

Până la finalul acestui an, compania va deschide sub brand propriu şi magazinul Real din Satu Mare, care a fost închis pentru remodelare din 17 noiembrie. Anterior, retailerul a anunţat că va rebrandui cele 20 de hipermarketuri Real în mai puţin de un an, cu o investiţie de 40 milioane euro.

Tranzacţia Auchan-Real a fost finalizată pe 12 septembrie, ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între grupul Auchan şi Metro Group şi a validării primite din partea Consiliului Concurenţei, la sfârşitul lunii iulie.Auchan România, în noua sa dimensiune, ajunge la 31 de magazine deschise şi alte două în construcţie, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, peste 10.000 de angajaţi, 3 platforme logistice, 70 milioane de clienţi anual şi o cifră de afaceri comună de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe.

Compania devine, astfel, unul din primii cinci cei mai mari angajatori privaţi din România şi a doua reţea de comerţ ca suprafaţă totală de vânzare la nivel naţional. Potrivit deciziei Consiliului Concurenţei de aprobare a tranzacţiei, Auchan România va aplica propriul model economic, care presupune şi preţuri mai competitive pentru clienţi, în hipermarketurile preluate de la Real, de la care va adopta însă sistemul logistic mai performant.

Tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de părţile implicate pe două pieţe relevante, respectiv Craiova şi Târgu Mureş. Astfel, pentru Craiova şi Târgu Mureş, Auchan şi-a luat angajamentul de a nu deschide sau achiziţiona noi magazine pe o perioadă de cinci ani de la data autorizării concentrării şi de a nu majora preţurile cu mai mult de 5% faţă de media preţurilor altor magazine din reţea pentru trei ani.