Audi este divizia de lux a grupului german Volkswagen AG, care face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a cerut ca modelele Audi A8 cu motoare diesel de şase şi de opt cilindri, fabricate în perioada 2009 - 2013, să fie rechemate la service, noteaza Bild. Oficialul a cerut Audi ca până în 2 iunie să vină cu un plan cuprinzător de reparare a vehiculelor afectate.

Aproape jumătate din cele 25.000 de modele Audi A8 afectate au fost vândute în Germania, restul în alte state europene, mentioneaza agerpres.

Procurorii germani au anunţat recent lansarea unei investigaţii oficiale privind manipularea pieţei de către directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, în legătură cu scandalul emisiilor care a afectat grupul german (Dieselgate).