"Interesul investitorilor pentru aur ca valoare de refugiu ramane slab", au comentat analistii Barclays. Acest dezinteres dureaza deja de cateva luni. Mai precis, din noiembrie anul trecut pretul aurului oscileaza in jurul a 1200 de dolari/uncie.

O situatie determinata inclusiv de ultimele date statistice publicate in Statele Unite si care indica o crestere a primei economii a lumii, cu o consolidare a bancnotei verzi. In plus, tot mai multi experti vorbesc despre posiblitatea despre o majorare a dobanzii de politica monetara a Rezervei federale.

Or, cursul aurului este foarte sensibil la evolutia dobanzilor cheie. Pe de alta parte, pietele nu par, deocamdata, tentate sa parieze pe un scenariu unde falimentul Greciei ar putea conduce la o depreciere a dolarului.

Oricum, cererea de aur a crescut in Europa. In special printre grecii care si-au dublat in iunie achizitiile de obiecte din aur comparativ cu media ultimelor cinci luni.

Potrivit Bloomberg, sambata si duminica, vanzarile pe site-ul Coinvest.com au fost cele mai importante incepand din 2013, cele mai multe solicitari venind din Germania, Franta si Grecia.