Oragnismul este supus multor schimbari in aceasta perioada, asa ca este important sa iti iei zilnic portia de vitamine.
Vitaminele stimuleaza imunitatea naturala a organismului si sustin procesele de lupta impotriva virusilor, explica cei de la livingstrong.com.

Vitamina A joaca un rol esential in intretinerea mucoaselor, tine agentii patogeni departe de corp si iti da energie. In plus, vitamina A face anticorpii mai rezistenti in lupta cu factorii nocivi.

Vitamina B se gaseste in cantitati mari in carnea de peste, carnea rosie slaba, oua, produse lactate, fasole si legume verzi. Vitaminele B3 si B1 au proprietati antivirale, B3 ajutand si la regenerarea tesuturilor si la vindecarea mai rapida a diverselor boli.

Vitamina C ajuta la prevenirea infectiilor prin cresterea numarului de anticorpi din sange, acestia atacand bacteriile si virusurile. Alimente precum citricele, capsunile, rosiile si legumele cu frunze verzi contin multa vitamina C.

Vitamina D face minuni pentru organism. Ea mentine muschii si oasele sanatoase, creand o bariera fata de infectii si raceli.Vitamina D o gasim mai ales in carne, oua si lactate. Mai mult, aceasta vitamina poate fi creata de corpul uman atunci cand este expus la soare.