"Am vazut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred ca ar aduce un plus Guvernului. (...) Am o relație foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaștem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câștig pentru Guvern", a declarat premierul Victor Ponta, pentru TVR.

Șeful Guvernului a adăugat că "deciziile tehnice" ale acestor numiri vor fi discutate de conducerea coaliției, la București. "Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare le vom lua în țară, împreună, cu calm și cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-și continua programul pe trend pozitiv al României," a conchis Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că liberalii Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Bușoi și Teodor Atanasiu au fost validați de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finanțelor, Sănătății și Economiei, aminteste Agerpres in pagina electronica.

"În urma demisiei colegilor noștri Daniel Chițoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolăescu și Andrei Gerea BPN a discutat propunerile pe care le-a făcut și votul a consacrat următoarele nominalizări pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi în Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne și viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu la Finanțe Publice, Teodor Atanasiu la Economie, și Cristian Bușoi, la Ministerul Sănătății", a spus Antonescu.