Iată cele mai frecvente greşeli pe care le fac utilizatorii de iPhone:

 Telefonul rămâne deschis tot timpul

Telefoanele ar trebui închise periodic, in caz contrar bateria se va termina mai repede decât în mod obisnuit, scrie Huffington Post. Chiar inactiv, când telefonul rămâne deschis mult timp bateria este solicitată şi, în timp, îşi pierde proprietăţile. Specialistii recomanda folosirea unui ceas desteptator si nu a telefonului, care poate fi, astfel, inchis pe timp de noapte.

Bluetooth-ul şi WiFi-ul rămân pornite permanent

Când sunt deschise şi nu sunt folosite, aceste opţiuni irosească energia stocată în baterie. Prin urmare, ele trebuie pornite doar când folosirea lor este necesară.

Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme

Telefoanele inteligente suporta greu temperaturile extreme, folosirea lor nefiind indicata cand mercurul din termometre scade sub 0 grade Celsius sau trece de 35 de grade. În astfel de condiţii, aparatele sunt suprasolicitate, iar bateria se epuizeaza rapid, astfel că smartphone-ul poate chiar să se închidă temporar. Oricum, pe timp de iarna este bine ca telefoanele sa fie tinute, pe durata folosirii, în geantă, sau la umbră, după caz.

Telefoanele rămân în priză peste noapte

Punerea telefonului la încărcat peste noapte este, într-adevăr, cea mai convenabilă soluţie, dar nu este cea mai indicată, spun expertii. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui. Incarcarea telefonului trebuie efectuata in timpul zilei, când pot fi scoate din priză după ce bateria ajunge la 100%. Se poate, de asemenea, recurge la o priză programabilă, care opreşte alimentarea cu enegie după un timp prestabilit.

Folosirea altor tipuri de încărcătoare

Încărcătoarele originale sunt scumpe, dar merită investiţia, spun experţii. Încărcătoarele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor şi, în unele cazuri, pot să provoace chiar explozii sau incendii.

Telefoanele nu sunt curăţate suficient de bine

Specialistii de la Apple recomandă folosirea unui şerveţel moale, fără scame, pentru ştergerea ecranului, iar pentru dezinfectare există produse care folosesc lumină ultravioletă ca să distrugă bacteriile.

Ţinerea telefonului în mână

iPhone-urile constituie o prada foarte căutată de hoţi, pentru că pot fi valorificate uşor şi rapid pe piaţa neagră. Cererea este mare, iar studiile arată că în jur de 40% din furturile din marile oraşe implică dispozitive mobile. Ca atare, tineţi telefonul în buzunari.