Facebook va analiza daca un dispozitiv mobil sau PC sunt infectate pe baza activității contului. În cazul în care aceasta este considerata suspecta, utilizatorul va fi rugat sa descarce F-Secure Online Scanner sau HouseCall. Instalarea va fi insa optionala. Se presupune că în viitor lista programelor antivirus disponibile pentru utilizatorii Facebook va fi extinsa.

Reteaua recomandă insistent să nu să renunțe la software-ul anti-virus oferit, chiar dacă computerul sau tableta au deja instalate programe de securitate. Antivirusul gratuit va fi dezinstalat automat după fiecare inspecție și distrugerea amenințărilor detectate.

În ultimii ani, au fost concepute nenumarate programe malware pentru Facebook. Acestea sunt deghizate cu succes in mesaje obișnuite sau reclame, iar linkurile urmate au creat probleme serioase utilizatorilor. Spre exemplu, in februarie, a devenit cunoscut virusul de Android care raspandit prin intermediul Facebook a abonat o multime de utilizatori de smartphone-uri la un serviciu de lux de SMS-mailing.