"În bilanţurile sale anuale şi trimestriale, Fiat Chrysler Automobiles a înregistrat veniturile pe baza livrărilor către dealeri şi clienţi şi nu pe baza numărului de vehicule vândute către clienţii finali", se arată în comunicatul companiei.

Anterior, procurorii americani au demarat o anchetă asupra unei posibile fraude la Fiat Chrysler. Această anchetă ar putea da o lovitură serioasă constructorului auto, care a anunţat vânzări record, după ce Fiat a preluat controlul deplin la Chrysler în 2014, scrie agerpres.

În luna decembrie a anului trecut, Fiat Chrysler (FCA) a raportat că a înregistrat cele mai mari vânzări de pe piaţa din SUA din istoria de 90 de ani a companiei, cu 217.527 de vehicule vândute şi, totodată, a informat că vânzările sale au crescut timp de 69 de luni consecutive.

În replică, în luna ianuarie a acestui an, mai mulţi dealeri din Illinois şi Florida au demarat o acţiune în justiţie în care contestă cifrele de vânzări ale FCA susţinând că producătorul auto a "umflat" artificial vânzările prin plata unor dealeri care să raporteze că au vândut mai multe vehicule decât în realitate.