Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va menţine autostrada  Comarnic Braşov pe traseul stabilit acum cinci ani respectiv pe Valea Prahovei până la intrarea în localitatea Predeal, de unde autostrada se va îndrepta pe Valea Râşnoavei spre Râşnov şi apoi spre localitatea Cristian  din judeţul Braşov unde autostrada se va termina în centura oraşului de sub Tâmpa, afirmă surse oficiale apropiate proiectului.

Potrivit acestora, într-o primă etapă CNADNR a purtat discuţii cu potenţialii concesionari pe tema celui mai bun traseu, apoi pe baza propunerilor acestora a stabilit un coridor lat de 100 de metri în care viitorii constructori vor trebui să se încadreze cu proiectul autostrăzii. „Nu se poate spune care este lungimea tunelurilor, a podurilor sau a viaductelor deoarece aceasta va depinde de soluţiile constructive alese de fiecare constructor”, spune oficialul indicat. 

Constructorii nu numai că vor avea posibilitatea de a stabili lungimea şi numărul lucrărilor de artă, ci vor putea propune în ofertele lor inclusiv amplasarea spaţiilor de servicii şi a nodurilor rutiere de acces, spune oficialul din proiect. În total autostrada va avea o lungime de 57 de kilometri, respectiv identică cu cea prevăzută în proiectul din 2008.