"Prin  Ordonanţele din datele de 24 şi 26 septembrie 2013 s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, trei apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa", se arată într-un  comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În dosarul în care Adriean Videanu este cercetat pentru complot şi subminarea economiei naţionale procurorii au mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise pe numele acestuia la două unităţi bancare, precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către două societăţi. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acţiuni deţinute de Videanu la trei societăţi comerciale.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost luni la DIICOT, procurorii aducându-i la cunoştinţă că au pus sechestru pe bunurile acestuia, aspect confirmat şi de fostul ministru al Economiei, care a spus că nu are conturi sau afaceri în străinătate. La iesirea de la DIICOT, Videanu a declarat că este interesat să ofere toate informaţiile necesare anchetei şi să-i lămurească pe procurori că nu se face vinovat de acuzaţiile aduse. El a precizat că urmează să vadă dacă ancheta în acest caz îi afectează în vreun fel imaginea.Întrebat ce bunuri i-au fost puse sub sechestru, Videanu a spus că este vorba despre conturile şi imobilele ce se regăsesc în declaraţia sa de avere.

Videanu a precizat, de asemenea, că nu are alte conturi şi bunuri în afara celor care apar în declaraţia de avere şi că nu deţine conturi sau afaceri în străinătate. Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.Preşedintele Traian Băsescu a transmis, în 8 septembrie, ministrului Justiţiei cererea de urmărie penală pentru Adriean Videanu. DIICOT a anunţat că în 9 septembrie a fost începută urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei naţionale, mentioneaza Mediafax.