Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce timp de 10 ani au urmarit evolutia starii de sanatate a 1.000 de pacieni, consultati la fiecare trei luni. Voluntarii au fost impartiti in doua grupe: unii au primt diferite adaosuri alimentare, altii doar placebo.

Analizand starea de sanatate a participantilor la experiment, oamenii de stiinta au constatat ca, in cazul unui consum regulat de vitamine, creste riscul dezvoltarii cancerului si a afectiunilor sistemului cardio-vascular.

S-a observat ca persoanele care au luat o cantitate mai mare de vitamine A beta-caroten prezinta o predispozitie pentru cancerul la plamani cu 20% mai mare. In doze peste norma, vitamina C sporeste cu 34% riscul de afactiuni cardio-vasculare.

In plus, acidul folic, despre care se spune ca reduc numarul polipilor pe colon, il sporesc, de fapt, daca doza administrata nu respecta indicatiile medicului, depasind nivelul prescris.

Cul alte cuvinte, chiar si adaosul alimentar trebuie consumate conform indicatiilor specialistilor, orice abatere de la norme putand avea consecintele dintre cele mai nedorite.