'În principiu, partenerii noştri, cel puţin la nivel de experţi, ştiu că Rusia dispune de asemenea arme. Dar una este să stii şi alta este să se convingă că ele există cu adevărat şi că sunt într-adevăr de foarte înaltă calitate. Avem specialişti bine instruiţi şi pregătiţi, capabili sa le foloseasca în mod sistematic. Şi, nu în ultimul rând, Rusia are voinţa de a recurge la acest armament daca interesele nationale ale tarii ale ale poporului rus o impun', a avertizat liderul de la Kremlin în interviul acordat cunoscutului jurnalist Vladimir Soloviov.

In context, agentia RIA Novosti ameninteste ca Rusia a folosit în Siria arme de înaltă precizie împotriva gruparii Statul Islamic. Flotila rusă din Marea Caspică a lansat rachete de croazieră împotriva teroriştilor.

'Aceste rachete au intrat în dotarea fortelor armate în 2012. Raza lor de acţiune este de 1.500 km, sunt arme high-tech de înaltă precizie. Si intentionam sa echipam trupele noastre nu doar cu astfel de rachete, ci şi cu echipamente terestre moderne, cu alte echipamente aeriene. Este vorba de sisteme complexe şi eficiente', a subliniat seful statului rus.

Detaliind, Putin a precizat ca rachetele lansate din Marea Caspică împotriva teroriştilor au efectuat 147 de rotaţii la o altitudine între 80 şi 1.300 de metri, viteza lor fiind comparabilă cu cea a unui avion cu reacţie.

Daca SUA au stiut sau nu despre noua arma a rusilor? "Serviciile secrete americane sunt cele mai bune din lume, dar să nu o bombardam cu pietre. Sunt dintre cele mai puternice, dar nici macar ele nu ştiu totul şi nici nu trebuie să stie", a comentat Putin, adăugând că Rusia are arme similare celor americane: nu sunt nici mai bune, nici mai rele - 'sunt la fel'.