Cercetatorul a facut aceasta declaratie intr-un scurt film documentar dedicat exoplanetei Gliese 832 c, o exoplaneta aflata la 16 ani lumina de Soare, dar care este considerata ca un potential al doilea Pament, populata de o civilizatie extraterestra, pentru ca departarea de steaua-mama presupune prezenta apei pe suprafata ei.

Filmul a fost prezentat pe site-ul CuriosityStream, care cuprinde materiale video despre stiinta, tehnologii, istorie si natura. Este locul unde Stephen Hawking "calatoreste" in spaatiu, povestind despre diferite obiecte, inclusiv despre gaura neagra Sagittarius A.

In opinia omului de stiinta, omenirea va primi, intr-o buna zi, un semnal de la fiinte inteligente care locuiesc pe o planeta similara Gliese 832 c, dar oamenii nu trebuie sa se grabeasca sa raspunda, pentru ca "fratii de departe" ar putea avea intentii nu tocmai prietenesti.

"O eventuala intalnire intre noi si ei va fi ceva de genul confruntarii dintre Columb si amerindieni", a spus Hawking. "In Univers sunt 100 de miliarde de galaxii, fiecare cuprinzand, la randul ei, milioane de stele. Matematic vorbind, chiar si aceste simple cifre te duc cu gandul la existenta vietii extraterestre. Cum arata ea, este o intrebare fara raspuns, deocamdata", a explicat astrofizicianul britanic.