Iliushin Il-38 (cod NATO: May). Acest aparat folosit in lupta impotriva submarinelor si participa, de asemenea, la operatiuni de recunoastere, de salvare si la instalarea barajelor de mine.

Iliushin Il-38N este versiunea modernizata a Il-38. Este principalul avion de patrulare si opereaza cu precadere in zonele de coasta. Este dotate cu sisteme de cautare.

Elicopterul de atac Mil Mi-24 (cod NATO: Hind).

Tupolev Tu-142 (cod NATO: Bear-F).

Suhoi Su-27K (cod NATO: Flanker). Un avion de vanatoare multirol din generatia a patra, destinat operatiunilor de sustinere aeriena.

Avionul de atac MiG-29UB (cod NATO: Fulcrum-D) este conceput pentru protectia marilor grupari navale si pentru a ataca tintele terestre ale inamicului.

Avion de vanatoare din generatia a patra MiG-31 (cod NATO: Foxhound). Este un avion de interceptare si de distrugere a tintelor aeriene la toate altitudinile, pe timp de zi sau de noapte si in orice conditii meteo.

Avionul amfibiu de lupta anti-submarine Be-12 Ciaika (Cod NATO: Mail).

Elipterul de atac Kamov Ka-52K (cod NATO: Hokum B). Dotat cu rachete antinavale, acest elicopter a fost dezvoltat special pentru portavioanele clasa Mistral. Constructia acestui tip de aparat va continuat, in pofida deciziei Frantei de a anula livrarea navei.

Avionul de lupta din generatia a patra Suhoi Su-33 (cod NATO: Flanker-D). Printre altele aparatul este dotat cu sistem de realimentare in aer.

Mil Mi-8 (cod NATO: Hip) este un elicopter birotor polivalent, cel mai raspandit in lume.

Avionul de vanatoare multirol Mig-29K (cod NATO: Fulcrum-D). Printre altele, aparatul este conceput pentru a apara gruparile navale in caz de atac aerian.

Kamov Ka-27 (cod NATO: Helix) este un elicopter destinat operatiunilor de depistare, supraveghere si distrugere a submarinelor.

Yakovlev Yak-130 (cod NATO: Mitten) indeplineste functiile unui avion de vanatoare usor si a unui avion de antrenament.