Potrivit spuselor sale, insurgentii aveau nevoie de specialisti care sa-i ajute. "Doi cetateni rusi au fost retinuti de granicerii SBU pe segmentul de frontiera cu Rusia din regiunea Donetsk. Amandoi au pasapoarte rusesti, iar unul dintre ei si-a adus chiar carnetul militar, unde scrie clar cu ce se ocupa - corecteaza traiectoria de tragere", a spus Nalivaichenko.

El a precizat ca, in momentul de fata, cei doi sunt interogati, iar informatiile astfel obtinute vor fi incluse in baza de dovezi a anchetei legata de doborarea avionului malaezian.

Comentand aceasta informatie, fostul viceministru rus al apararii, Anatoli Sitnov, a declarat ca in respectivele carnete militare nu sunt mentionate obligatiunile de serviciu ale militarului. "Se trece profilul, comandant, spre exemplu, si codul numeric al specializarii militare, format, de regula, din sase cifre. Niciodata nu se mentioneaza ce anume indeplineste acel militar", a spus el.

In alta ordine idei, Sitnov a mentionat ca astfel de specialisti in corectarea traiectoriei de tragere lucreaza numai pentru artileria terestra, nicidecum pentru rachetele de croaziera.