„Dupa ceremonia de receptie a noului aparat, avionul a decolat spre locul permanent de dislocare. Foarte curand, aviatia militara va primi mai multe asemenea bombardiere”, a anuntat Suhoi pe pagina de internet a companiei.

Dupa capacitatile sale de lupta, avionul se inscrie in generatia „4+”. Indiferent de conditiile atmosferice, aparatul isi poate duce la indeplinire misiunile militare, distrugand tintele stabilite pe timp de zi sau de noapte. In acest scop el poate folosi intreg arsenalul de armament folosit in aviatie, inclusiv a celor de mare precizie, mentioneaza RIA Novosti.

Citeste si Submarinele nucleare rusesti din TITAN devin mai agresive

Su-34 poate duce pana la 8 tone de armament de diferite tipuri si are o autonomie de zbor de aproape 4.000 de kilometri, dezvoltand o viteza maxima de 1.900 kilometri pe ora. Pana in 2020, fortelor rusesti de aviatie militara ar urma sa primeasca 90 de astfel de aeronave.

Citeste si Rusii vor arata pentru prima data noul AVION DE LUPTA Su-35

Pentru prima data, avionul Su-34 a fost utilizat in cadrul unor manevre militare de anul trecut, cand a efectuat mai multe incursiuni in zone din Daghestan si Ingusetia, unde se presupunea ca ar fi existat mai multe tabere de insurgenti. Militarii au fost multumiti de performantele avionului.

 

Citeste si Recordurile flotei de submarine a Germaniei

Peştele care poate distruge un SUBMARIN