Apelul nu a ajuns insa la destinatie, că avionul Boeing 777 a ieşit rapid din raza de acoperire a retelelor de telecomunicatii, afirma New Straits Times (NST) care nu precizează cui ii era adresat apelul. Alta sursa, preluata de aceeasi publicatie, sustine ca telefonul mobil al copilotului Fariq Abdul Hamid ar fi fost, ulterior, "reconectat" la reţea, dar nu exista indicii ca apelul in cauza ar fi fost pana la urma efectuat.

In timp ce cautarile, in nordul Oceanului Indian, a cutiilor negre apartinand avionului disparut la 8 martie au devenit o cursa contracronometru, acest apel vine sa amplifice misterul care invaluie tragedia zborului MH370. O engima care risca sa ramana nedezlegat, in momentul in care cutiile negre vor inceta sa mai emita semnale, tot mai slabe in ultimul timp.

In ceea ce priveste apelul, specialistii au estimat ca, pentru ca un releu de telecomunicatii sa prinda semnalul telefonului mobil al copilotului, avionul ar fi trebuit sa zboare la o altitudine foarte joasa, în apropiere de insula Penang, situata la vest de Malaezia. Aparatul telefonic a fost "reconectat" între momentul în care aeronava s-a abătut de la cursul său şi momentul dispariţiei sale de pe ecranele radarelor, conform publicaţiei care citează a doua sursă citata.

Tot ea precizeaza ca o "reconectare" nu inseamna neapărat că s-a si încercat un apel telefonic. Ea poate fi rezultatul unei reporniri a telefonului. Ministerul Transporturilor din Malaezia a anunţat că va examina aceste informaţii şi va publica un răspuns.