„I-au fost puse tot felul de intrebari de factura politica. A declarat ca stie care sunt conditiile lui Putin. A mai spus ca este de acord sa le respecte, precizand, totodata, ca se considera un patriot al tarii sale. In ceea ce priveste Rusia ca optiune serioasa, el a declarat ca, deocamdata, nu are alta alegere, pentru ca se afla deja aici”, a relatat deputatul rus Viaceslav Nikonov dupa intrevederea cu Snowden, desfasurata astazi pe aeroportul Sheremetievo.

„Sunt in masura sa accept numai propunerea Rusiei, pentru ca nu pot pleca de aici... Nu voi intreprinde si noi voi planifica actiuni care sa aduca prejudicii Statelor Unite. Eu vreau binele Americii”, a citat declatia lui Snowden, ziarista Ellen Barry, de la New York Times. Venind in completare, reprezentantul organizatiei Amnesty International la Moscova, Sergei Nikitin, a precizat ca fostul consultan al Serviciului american de securitate nationalea (NSA), doreste sa solicite drept de sedere temporara pe teritoriul Rusiei si nu exclude posibilitatea de a se muta, ulterior, intr-o tara latino-americana. „Dar pentru a iesi de pe aeroporul Sheremetievo, el are nevoie de documente”, a amintit Nikitin.

In acest timp, purtatorul de cuvant al presedintelui Putin, Dmitri Peskov, a amintit ca, pentru a primi azil in Rusia, Snowden trebuie sa renunte definitiv la dezvaluirile sale care dauneaza Statelor Unite.