"Pentru prima dată, testele de stres derulate în 2017 vor include două scenarii. Pe lângă scenariul anual periodic, va fi şi un scenariu explorator. Acesta va determina rezistenţa băncilor la o serie de ameninţări potenţiale", se arată în comunicatul BoE.

În mod obişnuit, testele de stres se concentrează pe ameninţările potenţiale pe termen scurt asupra băncilor. Testele din acest an analizează pericolele cauzate de o "încetinire severă" a economiei britanice şi a celei globale.

La testele de stres participă Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group (LBG), Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland (RBS), Santander UK şi Standard Chartered.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al principalelor bănci britanice se situa la 13,8% la sfârşitul lunii iunie, a anunţat BOE.

În august, Banca Angliei a adoptat o decizie istorică prin reducerea dobânzii de referinţă, pentru a stimula creşterea economiei, afectată de incertitudinile privind ieşirea Marii Britanii din UE. Astfel, Comitetul de politică monetară al BoE a redus dobânda de la 0,5% la un nivel minim record de 0,25%. Şi analiştii se aşteptau la prima reducere a costului creditului din luna martie 2009.

BoE se aşteaptă la un avans de 0,2% al economiei britanice în trimestrul trei din 2016, precizeaza agerpres.