"Pierderea netă pentru primele 9 luni ale anului 2016 este cu 10,8 milioane lei mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent, în principal pe fondul recunoaşterii de provizioane de trei ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, pe fondul curăţării bilanţului de creditele neperformante", se arată în document.

Potrivit textului, în intervalul ianuarie - septembrie banca şi-a atins ţinta bugetată în ceea ce priveşte venitul total din exploatare (+1%), desi valoarea veniturilor din exploatare se situează cu 14% sub nivelul aceloraşi venituri din perioada similară a anului trecut (75,8 milioane de lei, faţă de 88,4 milioane de lei în 2015).

"Pierderea netă raportată pentru primele 9 luni ale anului 2016 (37,3 milioane lei) este cu 10,7 milioane lei mai mică decât pierderea bugetată pentru această perioadă, fapt datorat în principal înregistrării unor provizioane pentru credite mai mici decât cele prevăzute în buget (8,3 milioane lei), respectiv unor recuperări din credite scoase în afara bilanţului cu 3,1 milioane lei mai mari decât nivelul bugetat", informează banca.

În ceea ce priveşte solvabilitatea, rata de adecvare a capitalului de 12,6%, în creştere de la 4,9% la 31 decembrie 2015. Revenirea solvabilităţii peste minimul reglementat se datorează majorării de capital înregistrată în luna februarie 2016, precizeaza agerpres.