Banca Italo Romena a semnat recent cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), primele două convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, destinate beneficiarilor măsurilor de dezvoltare rurală incluse în Axa II a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi PNDC (Plăţi Naţionale Directe Complementare). Prin urmare, Banca prefinanţează subvenţiile APIA pentru categoriile de clienţi eligibili. Finanţările sunt acordate în lei, acoperind până la 80% din suma calculată pe baza certificatului eliberat de către APIA.

În plus, Banca oferă o serie de produse de creditare destinate sectorului agricol: Linia de credit pentru sectorul agricol, Creditul agricol sezonier şi Creditul pentru investiţii în sectorul agricol. Pentru aceste noi produse, clienţii au la dispozitie modalităţi de rambursare flexibile şi pot beneficia de garanţia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) şi FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii).

"Sectorul agricol este un sector important pentru dezvoltarea României, având un potenţial de dezvoltare ridicat şi, în acelaşi timp, o mare nevoie de finanţare. Colaborarea cu instituţii cheie din sectorul agricol a venit aşadar în mod  firesc, permiţându-ne să le oferim persoanelor interesate cele mai bune soluţii de finanţare”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Băncii Italo Romena.

Banca Italo Romena a fost înfiinţătă în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis treptat şi către societăţile româneşti şi segmentul retail.

Sediul central al Băncii Italo Romena se află în Italia (provincia Treviso), iar în România aceasta operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care 5 seă în Bucureşti, iar restul în cele mai importante oraşe.